Jön a tavasz, kezdődik a fesztivál!

Március 15-én kezdődik Győr szezonnyitó összművészeti fesztiválja a Győri Tavaszi Fesztivál. A jó idő mellé koncerteket, előadásokat, gyermekprogramokat kapunk.

Az idei Tavaszi Fesztivál programjai március 15. és 31. között várják a kultúraszeretőket. Nemzeti ünnepünkön a város méltóképp emlékezik az 1848-as forradalomra és annak nagy alakjaira. A városi koszorúzási ünnepséget március 15-én 10 órától tartjuk a Honvéd ligetben, majd a díszalegység felvonulása következik a Szent István úton. Az ünnepi díszközgyűlés délben kezdődik, amelyen átadjuk a város Díszpolgára címeket, a Pro Urbe Győr díjakat, valamint a városi sajtódíjakat.

Délelőtt fél 10-től délig a Karzat Színház játéksorát is kipróbálhatják az érdeklődők a Megyeháza téren. Itt szituációs játékok, és 1848-as forradalmi életképek várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Tóthné Dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: igazi kuriózumok várhatók, összhangban a fesztivál küldetésével, hogy a város gazdag kulturális kínálatát kiegészítve olyan rendezvényeket kínáljon a látogatók számára, amelyek a maguk nemében kulturális csemegék, Győrben ritkán látható előadások gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Az évkezdő fesztiválra a műfaji sokszínűség lesz a jellemző, amelyen olyan különleges programokat találunk, mint Babicsek Bernát harmonikaművész koncertjét (március 16. – Zichy-palota), az új arculattal és új szerkesztőséggel jelentkező Műhely folyóirat estjét (március 19. – Zichy-palota), a Spontárlat képzőművészeinek street gallery-ét (március 28. – Arany János utca, művészgaléria), vagy éppen Fekete János Jammal beatbox színházát (március 18. – Zichy-palota).

A beatbox virtuóz egyébként személyesen is részt vett a fesztivál sajtótájékoztatóján, és ízelítőt is adott abból, hogyan lehet hangszerek nélkül zenélni.

A győri művészeti intézmények jóvoltából számos izgalmas, ízig-vérig győri eseményen is részt vehetünk. A Győri Filharmonikus Zenekar Amadeus Live koncertje igazi zenei kuriózum lesz. Összefogás, innováció és virtuozitás. Ezekkel a szavakkal jellemezte Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója azt a produkciót, amelynek keretében Milos Forman nyolc Oscar-díjas filmjét, az Amadeust élő zenekari kísérettel láthatjuk. Az est a Győri Nemzeti Színházzal összefogva valósul meg, és igen nagy precizitást igényel, hiszen a zenének pontos szinkronban kell lennie a filmmel. Éppen ezért az este folyamán Jessica Cottis vezényel majd, aki a film minden mozzanatát ismeri.

További információk programokról a www.mufegyor.hu vagy a www.hellogyor.hu-n.
Jegyek elérhetőek a Látogatóközpontban, a Győr+ Média Pavilonban, a Richter Teremben és a Vaskakas Művészeti Központban vagy online a Tixa.hu-n.

Kapcsolódó bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük