Új buszok érkeztek a győrieknek

17 új Mercedes busszal bővült a győri járműpark, amelyek alacsony padlómagasságú, klímával és a legkorszerűbb technológiával felszerelt autóbuszok. Az év során további 22 csuklós busz is érkezik városunkba.

A győri tömegközlekedésben jelentkezett egy probléma, ám erre a szolgáltató gyorsan reagált, hiszen olyan modern járművek állnak a városi tömegközlekedés szolgálatába, amelyek minőségi ugrást is jelentenek a szolgáltatásban. Győrben a Volánbusz révén egy olyan országos szolgáltató látja el ezt a feladatot, amely képes a felmerülő szükségletek mentén arra is, hogy akár megyéken átívelően is átcsoportosítást végezzen mind jármű, mind munkaerő tekintetében. A mostani járműbővítés az első lépés a győri tömegközlekedés megújításának útján.

A 17 új, korszerű, klímával felszerelt Mercedes-Benz Conecto NG típusú városi autóbusz közül 16 már meg is érkezett Győrbe, és a napokban üzembe is állnak. A 2019 májusában beszerzett alacsony padlómagasságú, kéttengelyes, városi közlekedésre kialakított autóbuszok összesen 26 ülő és 78 álló utast szállíthatnak.

A kisgyermekesek, valamint a segítséggel élők utazását a második utasajtónál kihajtható rámpa, illetve a babakocsik és kerekesszék elhelyezésére alkalmas terület segíti. Az autóbuszok műszaki értelemben is a legkorszerűbb technológiát képviselik. A járművekbe Euro-VI környezetvédelmi besorolású motort, automatikus sebességváltót, és a lassítás közben keletkező mozgási energiát elektromos árammá átalakító egységet építettek.

A város és a Volánbusz közösen dolgoznak azon, hogy a felmerülő problémákra mielőbbi megoldások szülessenek, és a szolgáltatás színvonala folyamatosan emelkedjen. Ezt a célt szolgálja, hogy a most Győrbe érkezett buszok után, várhatóan fél éven belül további 22 vadonatúj csuklós busz is üzembe áll a városban, ami a közlekedő buszok mintegy 40 százalékos megújítását jelenti.

A most megérkezett buszok a napokban szolgálatba is állnak, addig valamennyi járműre felszerelik a jegyérvényesítő készülékeket, illetve betáplálják a győri útvonalakat is.

Kapcsolódó bejegyzés

2 Replies to “Új buszok érkeztek a győrieknek”

  1. Lehet tudni, hogy a 22 csuklós autóbusz honnan, milyen állapotban és milyen márkajelzést visel? A válaszát előre is köszönöm!

  2. Én a 6os busz felől érdeklődnék, nagyon jó lenne ha a végállomást áthelyeznék a Szitásdomb u elejére…a kiépített buszforduló megvan, igéret volt rá sok, de Győr s Vámosszabadi civakodása miatt nincs megoldva…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük