Felcsendültek a nagy klasszikusok is

Csütörtök este egy régi álmom vált valóra, ott lehettem az első győri újévi operett gálán.

Korábban az a megtiszteltetés ért, hogy alpolgármesterként segíthettem Győrben a kulturális életet és többek között a Rába Mozi helyett kialakítottuk a Győri Filharmonikus Zenekar próba- és koncerttermét, amit ma Richter teremként ismernek. Akkoriban felélesztettük Győrött az operát, kiváló helyi művészek előadásaiban. Az operett egy kicsit más.

Az operett a magyar pezsgő. Van osztrák is ebből a kiváló nedűből, de valamiért az egész világot meghódította Lehár Ferenc és Kálmán Imre csodálatos hagyatéka. A ránk jellemző egyedi kreativitás, egyaránt megmutatkozik a magyar konyhaművészetben, az egyedülálló humorunkban ugyanúgy, ahogyan a zeneszerzőink és előadóink munkáiban. Vannak azonban olyan titkok amelyeket talán meg sem kell fejtenünk, elég ha szeretjük őket, büszkék vagyunk rájuk, és szívesen átadjuk magunkat az élvezetüknek.

Az Operettissima mondhatni specialista az újévi koncertek terén. Tokiótól New Yorkig, Bécstől Münchenig, idehaza pedig Debrecen, Szeged, Szolnok és Budapest után idén először a nemzetközi hírű Győri Filharmonikus Zenekarral közösen mutatták be a hagyományteremtő céllal színpadra állított újévi koncertjüket csütörtök este az Audi Arénában.

A hazai operett és musicalvilág sztárjai hozták el azokat a „slágereket” amelyeket minden korosztály ismer és szeret idehaza és szerte a világban. Oszvald Marika, Dolhai Attila, Fischl Mónika mellett a Budapesti Operettszínház további szólistái és táncosai is színre léptek. Vezényelt: Rácz Márton.

Kapcsolódó bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük