Lelkileg is készüljünk az ünnepre

Vasárnap meggyújtottuk advent utolsó gyertyáját, itt a karácsony. Nem csak a gyermekeket tölti el izgalommal és meghatódottsággal ez az ünnep, hanem úgy gondolom, minket felnőtteket is.

A vértanú győri püspök, Boldog Apor Vilmos karácsonykor meghitten hallgatta az árvák éneklését, látogatta a szegényeket és segítette a rászorulókat. Egyenlő volt számára minden ember, minden lelket ápolt és igyekezett megmenteni. Apor Vilmos büszke lenne a városra. Sok kellemes esemény részese lehettem a napokban, ezzel az én lelkem is felkészült a karácsonyra. Sok jó hírt is hallottam, például azt, hogy az idén Győr Moson-Sopron megyéből adakoztak a legtöbben a Magyar Vöröskeresztnek, ha az adakozó helyek számához viszonyítunk.

A győri önkormányzat idén a harmadik alkalommal is megszervezte jótékonysági akcióját, ennek a keretében három rászoruló család számára készültek el karácsonyi fogások. Külön büszkeség számomra, hogy az adakozásban feleségem is részt vett.

Adakozó, békés lelkülettel gyújtsuk meg az utolsó gyertyát az adventi koszorún!

A jövőben is azon fogunk munkálkodni, hogy Apor Vilmos szellemisége tovább élhessen Győrben, hogy a város megőrizve hagyományait, tovább fejlődhessen.

Kapcsolódó bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük