Megszűnik a garázsok és a kisebb üdülőépületek adója

Jövő évtől Győrben megszűnik a garázsok, és a kisebb, magánszemélyek tulajdonában álló üdülőházak adója. Kezdeményezésemet követően egyhangúlag módosította a közgyűlés az építményadóról szóló törvényt csütörtökön az év utolsó ülésén.

Javasoltam, hogy szüntessék meg a magánszemélyek tulajdonában álló, üzleti célt nem szolgáló, száz négyzetmétert nem meghaladó építmények, valamint a gépjárműtárolók adóját. Fontos, hogy Győr dinamikus fejlődése alapján a város már korábban csökkentette az iparűzési adót, s ez a gazdaság szereplői számára jelentős megtakarítást hozott. A gazdasági eredmények most azt is lehetővé teszik, hogy a Győrben élő polgároknak közvetlenül csökkentsék bizonyos adóterheit.

Győr adóbevétele évente mintegy 25 milliárd forint, ebből ötven milliót tesz ki a garázsok és az üdülőházak adója. A város költségvetése szempontjából ez ugyan nem jelentéktelen, ám nem is meghatározó tétel, a győri polgárok számára azonban érzékelhető segítség. A módosítás 15 ezer győri embert érint.

Korábban már bejelentettem, hogy a jövőben minden megszületett győri gyermek családja igényelhet egy fát, amit a saját lakókörnyezetükben ültethetnek el, ezzel a későbbiekben is erősítve a városhoz való kötődésüket.

A közgyűlést követő sajtótájékoztatón örömömet is kifejezhettem, hogy az ellenzék is első szóra, egyhangúlag támogatta a kezdeményezéseimet.

Az adóemelések szokásaitól eltérően az adócsökkentés kultúrájában hiszek, természetesen akkor, ha erre van anyagi lehetőség.

Nem lesz garázsadó Győrben!

Javaslatomra megszűnt a garázsadó Győrben! A mai napon egyéni képviselői indítványom alapján a közgyűlés eltörölte a magántulajdonban lévő garázsok, 100 négyzetméter alatti gazdasági épületek, hétvégi házak és az üdülőépületek után fizetett adókat.Itt az ideje, hogy Győr gazdasági potenciálja és adóbevételei a győriek számára is érezhető formában jelenjenek meg. 15 ezer embert érintGyőrben ez a döntésünk. #SzívügyünkGyőr <3

Közzétette: Dr.Dézsi Csaba András – 2019. december 19., csütörtök

Kapcsolódó bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük