Sikeresek, vidámak és céltudatosak

Hazaértek a magyar úszók a december eleji XX. Rövidpályás Úszó Európa-bajnokságról, kedden reggel megmutatták a győriek az érmeiket. Fiatalok, nagyon büszkék vagyunk rátok, gratulálunk!

A magyar küldöttség 11 éremmel (4 arany, 4 ezüst, 3 bronz) zárta a Glasgow-ban rendezett rövidpályás úszó Európa-bajnokságot, ezzel az éremtáblázat 4. helyén végzett, és megelőzte többek között Nagy-Britanniát, Franciaországot és Németországot is.

Az Iron Lady, Hosszú Katinka volt a legeredményesebb magyar úszó az EB-n, négy számban nyert, és övé lett a magyar úszósport 1000. nagy világversenyen szerzett érme is. A Győri Úszó SE-t hat versenyző képviselte az Eb-n, ők szerezték a magyar válogatott érmeinek nagyrészét:

  • Jakabos Zsuzsanna 1 ezüst, 1 bronz (400 vegyesen második, 200 pillangón harmadik lett)
  • Lobanovszkij Maxim 1 ezüst, 1 bronz (50 m gyorson harmadik, a 4×50 m vegyesváltóval második)
  • Szabó Szebasztián 2 ezüst (50 méter pillangón, és a 4×50 méteres vegyesváltóval második)
  • Gyárfás Bence, Takács Krisztián és Szentes Bence nem jutott döntőbe az Európa-bajnokságon.

Jelenleg három győrinek van kvótája a 2020-as tokiói olimpiára, Jakabos Zsunak, Szabó Szebasztiánnak és Lobanovszkij Maximnak, de lesznek még kvalifikációs versenyek, így valószínűleg teljesít még szintidőt más győri úszó is. Ha Jakabos Zsuzsanna, és Takács Krisztián is ott lesz Tokióban, akkor mindkettejüknek ez lesz az ötödik olimpiája, ami példaértékű.

Sikeresek, vidámak és céltudatosak

Sikeresek, vidámak és céltudatosak 🙂 A GYŐRI ÚSZÓ SE-t hat versenyző képviselte múlt héten Glasgowba az EB-n, ők szerezték a magyar válogatott érmeinek nagy részét. Reggel velük reggeliztem és meséltek a kontinensviadalról. Gratulálok mindenkinek és köszönjük, hogy viszitek Győr jó hírnevét szerte a világban.#szívügyünkgyőr <3

Közzétette: Dr.Dézsi Csaba András – 2019. december 10., kedd

Kapcsolódó bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük