Folytatjuk a szökőkutak felújítását

A város több szökőkútja is látványos, téli fedést kapott már, amely védi a csobogókat és az oldalán maga az alkotás is látható. A szökőkút felújítási program folytatódik, tavasszal megújul a Bem téri szökőkút.

A kórház előtti szökőkút a nyár óta újra régi pompájába díszeleg, az önkormányzatnak köszönhetően pedig a környezetét is rendezték, parkosították, és új járda is épült. Az elmúlt években elindított szökőkút felújítási program révén évtizedeken át működésképtelen, leromlott állapotú alkotások születtek újjá városszerte. Fontos azonban, hogy állagukat télen is megóvják, ezért a Győr-Szol Zrt. téli fedést alkalmaz. A győriek találkozhatnak hasonló borítással a Bisinger Sétányon a Faun és Nimfák alkotásnál és a Radó szigeti Vénusz szobornál is.

A kórház az egészség és a gyógyulás háza, a testi mellett pedig a lelki egészség is fontos, amelyhez a környezet állapota is hozzájárul. A kórház mellett épülő parkolólemez is az ide érkező betegeket és hozzátartozókat szolgálja majd. Az intézmény előtt elkészült járda a korábban az ide érkezők által kitaposott ösvény helyén létesült, és a jövő fejlesztéseit is a győriek igényeinek megfelelően kell tervezni. Nádorvárosban tavaly újították meg a Bartók Béla úti szökőkutat, s a program folytatódik, amelynek keretében tavasszal a Bem téri szökőkút következik.

A „Fiú tállal” köztéri alkotás környezete is megújul majd, a szökőkútba vízforgató kerül, és a medencetestet is felújítják, hogy ne szivárogjon el a víz. A téren automata öntözőrendszert is telepítenek majd a füvesített részen.

Kapcsolódó bejegyzés