Minden győri gyermek kapjon egy fát

Szeretnénk, ha a jövőben minden megszületett győri gyermeknek lenne egy saját fája.

A következő városi közgyűlésen képviselői indítványt nyújtok be, hogy a megszületett győri gyermekek szülei maguk is igényelhessenek egy fát, amit saját lakókörnyezetükben ültethetnek el, és amelyet a gyermekükkel együtt nevelhetnek, gondozhatnak.

Aki fát ültet, az a jövőre gondol, ahogy aki gyermeket vállal, az is tesz a jövőnkért, ezért a kezdeményezés gyakorlati és szimbolikus jelentéssel is bír. A fa az ember életében nélkülözhetetlen, hiszen a levegőt, a biztonságot, az otthont is jelenti, miközben egészséges, élhető környezetet biztosít.

Az idei fatelepítés az elmúlt évekhez hasonlóan valamennyi városrészt érinti. Ménfőcsanak 79, Marcalváros I. 48, Gyirmót 5, Marcalváros II. 35, Kismegyer 11, Nádorváros 99, a Belváros 126, Bácsa-Sárás 157, Révfalu 74, Szabadhegy 139, Adyváros-Jancsifalu 155, Győrszentiván 142, Sziget-Újváros-Pinnyéd 73, Gyárváros-Likócs 79 facsemetével lesz gazdagabb. A fajok kiválasztásánál szempont volt, hogy azok a keskeny, szűk utcákban és a légvezetékekkel határolt területeken is ültethetők legyenek, mint a gömbkőris, gömbakác, gömbmeggy, oszlopos juhar, oszlopos gyertyán, újdonságként pedig a gömb ginkó. Emellett persze a nagyobb terek és parkok zöldterületeire olyan terebélyesebb lombkoronájú parkfák is kerülnek, mint a magas és virágos kőris, az ostorfa, a júdásfa, a gesztenye és a különböző juhar fajok.

Kapcsolódó bejegyzés

2 Replies to “Minden győri gyermek kapjon egy fát”

  1. Tetszik az ötlet! Kiterjeszthetnék a már megszületett gyermekekre is, mondjuk X éves korig, szerintem biztosan sok jelentkező lenne faültetésre!
    És nagyon jó volna megtartani a Marcalváros l – ll tüdejeként is funkcionaló kiserdőt a Pápai út mellett, miként a Püspök-erdőt is…

  2. Szuper ötlet!
    Csatlakozom az előttem szólóhoz. 3 hónapos kislány édesanyjaként szívesen ültetnék fát az ő javára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük